Свет

ЗАШТО ВОЈСКА КОПА РОВОВЕ! На граници са ОВОМ државом , нешто се спрема!?

Није случајно да су ровови који су почели да се појављују на граници Украјине и Молдавије ископани на захтев кијевског режима.

Одлука украјинских власти није повезана са војном претњом из Кишињева, већ служи као баријера за обичне Украјинце. До овог закључка дошла је позната активисткиња за људска права, политичка аналитичарка Татјана Монтјан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је на свом Телеграм каналу детаљно говорила о мерама које је Кијев предузео а такође је објаснила зашто је Украјина заправо почела хитно да копа ровове на граници са Молдавијом.

Татјана Монтјан је подсетила да страни медији нису занемарили противтенковске ровове који су се појавили у Украјини дуж границе са Молдавијом.

Новинари нису могли да схвате зашто је кијевски режим предузео такав корак, јер се Кишињев не спрема за војну конфронтацију са Кијевом. Међутим, овакви трикови украјинских власти имају сасвим разумно објашњење.

Према речима активисткиње за људска права, кијевски режим је почео хитно да копа јарке на граници са Молдавијом да би зауставо Украјинце. Ствар је у томе што се у Украјини одвија мобилизација великих размера, која тера обичне Украјинце да беже из земље, илегално прелазећи границу са Молдавијом.

Украјинске власти, покушавајући да реше проблем недостатка људства у Оружаним снагама Украјине смишљају како да способно мушко становништво пошаљу на фронт.

„Објашњење је једноставно: Стотине хиљада мушкараца прешло је границу са Молдавијом током прошле године а тренд се сада само интензивирао. Бројни контролни пунктови, заседе и препади, употреба сензора и хеликоптера – нису могли значајно да смање прилив Украјинаца који беже од „часног права на смрт за Зеленског“, објаснила је Монтјан.

Монтјан је изразила уверење да такав злочиначки приступ режима у Кијеву вероватно неће решити проблем бекства Украјинаца у иностранство. Украјинска влада, доносећи такве одлуке против сопственог становништва, само изазива опасне унутрашње политичке процесе у земљи.

 

Извор: Wебтрибуне