Русија

ЗЕМЉА ЈЕ НАПАДНУТА! Одјекнуле експлозије активирана ПВО!

Украјина је ласнирањем две стратешке беспилотне летелице Ту-141 Стриж у уторак увече напала била аеродром Јејск на обали Азовског мора у Краснодарској области.

То је за тај дан четврит напад на руску војну и цивилну-стратешку инфраструктуру која је започела синхронизованим ударом на Белгород и Тупасу која је нападнута такође мофификованом стратешком неспилотном летелицом ТУ-141 Стриж.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још један дрон се срушио у Московској области 120 км од центра Москве и 100 метара од гасне станице Гаспром. У целу сумњу треба додати и затварање аеродрома у Санкт Петербургу због навнодне овјне веже, док неки снимци указују на присуство непознатог дрона.

На базу Јејск лансирана су две беспилотне летелице од којих је једну оборила ПВО, а друга је ударила у једну од зграда на самом аеродрому који користи руска морнарица, односно ваздушне ефективе Црноморске флоте.

Према информацијама које су биле штуро саопштене уништен је један објекат поред аеродромске писте. Иначе на аовом аеродрому базирани су борбени авиони СУ-34 и Су-25 који учествују у борбеној операцији над Донбасом, пре свега у последњих месец дана над Бахмутом.

 

 

Извор: Ало