Спорт

ЗВАНИЧНО! Новак Ђоковић се повлачи!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, остао је доследан ономе што је најавио и повукао се са Индијан Велса пре жреба, те ни четврту годину узастопно неће наступити на поменутом турниру у Америци. То су потврдили организатори турнира из Серије 1.000.

Сједињене Америчке Државе и даље не дозвољавају невакцинисаним странцима улазак у земљу, а недавно је одбијено и изузеће које је затражио најбољи српски и светски тенисер, који је желео да се надмец́е на Индијан Велсу и у Мајамију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како га је државна безбедност одбила у претак и једино је председник Америке Џо Бајден могао да га „помилује“ што се није десило, тако је Новак одржао дату реч и повукао се пре жребања. Уместо њега на терену ће се наћи Николоз Басилашвили.

„Ако ми не буде дозвољен улазак у Америку повући ћу се са Индијан Велса пре жреба“, рекао је Ђоковић и тиме указао поштовање према организаторима турнира јер ц́е жреб, у негативном исходу целог случаја, бити одржан без потешкоћа.

Забрана за улазак невакцинисаних странаца требало би да буде укинута најкасније 11. маја ове године, па ће Новаку Ђоковићу бити омогућено да учествује на Гренд слему – УС Опену (крај августа), док ће осим Индијан Велса по свој прилици пропустити и турнир у Мајамију.

Претходних дана подигла се огромна прашина због српског тениског аса за чије учешће у Мајамију је био велики број Американаца, као и бивши тенисера, чак и директора поменутих турнира у Индијан Велсу и Мајамију, али је државна безбедност САД одлучила да му не дозволи улазак у земљу, док се председник Џо Бајден није огласио.

 

Извор: Wебтрибуне