Свет

АЛАРМАНТНО! Украјина трпи огромне губитке, јасно је шта је наредни корак!

Фото: Фејсбук принтскрин

Борбена дејства у Украјини су толико ескалирала да то неће проц́и без „језивог сукоба“, сматра члан грађанске иницијативе „Покрет за мир“, бугарски нуклеарни физичар Христо Лафчијев.

По мишљењу Лафчијева, да би се спречио пораз Украјине земљама Источне Европе ће бити предложено да формирају „добровољачку коалицију“ коју ће чинити Пољска, Румунија и Бугарска. Он истиче да је украјинска војска претрпела огромне губитке, те да би Бугари требало да размисле куда све то води.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лафчијев је стога позвао грађане Бугарске да подрже још једну грађанску иницијативу – прикупљање потписа за референдум за мир и суверенитет. Како каже, уколико референдум успе, грађани ће моћи да одлучују да ли ће слати бугарску војску у било коју зону сукоба.

– Зар желимо да шаљемо нашу децу у тај рат? Зар ћемо ми бити заједно са тим топовским месом које ће морати да спречи Русе да стигну до Дунава? И генерално, имамо ли шансу да их зауставимо чак и ако бисмо то желели? – упитао је Лафчијев.

Како је истакао, Бугари не могу само да чекају и филозофирају о томе „шта их више привлачи – плаво-жуте заставе или бело-плаво-црвене“.

– Народе, ми смо следећи на реду! Шта ми у ствари хоћемо? Да учествујемо у томе? Желите да ти прорачунати људи, кловнови који нама управљају, које гледате на телевизији сваки дан, желите да нас овог пута увуку у нешто непоправљиво? Желите да нам се враћају ковчези са источног фронта, када Бугарска нема шта да ради на источном фронту? – поручио је Лафчијев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Sputnikportal.rs