Србија

БЕОГРАЂАНИ ОПРЕЗ! Бачен је отров!

Полиција је за пет минута дошла на лице места, а како су рекли станарима, већ су виђали тај отров.

Станари зграда у Улици војводе Бране у центру Београда забринути су јер је око њихових зграда неко бацио, како сумњају, отров за псе. Уз зграду је бачено неколико гомилица чврсте, беле материје. Отровало се неколико паса. Кажу, да је у целом крају бачен отров и упозоравају родитеље који имају малу децу, али и власнике паса да припазе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Симптоми тровања код животиња су пена на устима и крв у столици.

Полиција је за пет минута дошла на лице места, а како су рекли станарима, већ су виђали тај отров.

– Полицајци су одмах позвали комуналну полицију, која је дошла, они су сачинили службену белешку коју ће проследити надлежној инспекцији. Послали су њима да би изашли на терен и узели узорак отрова. У међувремену је стигла и инспекција, која је оградила тај проблематичан део, а потом чекамо раднике „Чистоће“ да уклоне отров. Полицајац нам је рекао да је већ виђао тај отров, да је у питању „фурадан“, отров за глодаре, да може бити и у белој, и у розе боји, али и других боја – рекла је једна од власница паса који су отровани.

Пас је био код ветеринара и добио је гомилу лекова, сад одмара и власница се нада најбољем.

Забринути власници паса покушавају сада да открију ко је бацио отров. Највише га, кажу, има код зграде број 28, а та зграда има и камере, па се надају да ће на снимцима успети да виде идентитет тровача или бар неки траг.

Против одговорне особе биће поднета пријава, јер забринуте комшије наводе да су могла и деца да се отрују.

 

Извор: Srbija Danas