Русија

КАД УКРАЈИНА ПАДНЕ ОНИ СУ СЛЕДЕЋИ!

Пољску јавност припремају за рат са Русијом, што подсећа на поступке пољске владе из међуратног периода у 20. веку, пише лист „Мисл Полска“.

„Савремена политичка пропаганда у Пољској функционише на исти начин као и у време између два светска рата, активно се користе технике које су биле популарне код режима из тог времена. Тада је Пољацима усађивана милитаристичка пропаганда да су Пољаци довољно јаки да пруже отпор Немачкој“, пише аутор чланка Еугенијуш Зинкевич.

Истовремено је навео да су Французи и Британци стално обмањивали Пољаке током заједничких ратова – на пример, током Другог светског рата Велика Британија и Француска, упркос очекивању пољске владе и војске, нису од првог дана ушле у активна борбена дејства како би помогле Варшави.

Зинкевич је обратио пажњу на „братимљење“ данашњих пољских политичара са украјинским лидером Владимиром Зеленским, што је праћено „вулгарном непосредношћу“ и „дрскошћу“ према нуклеарној сили – Русији.

По његовом мишљењу, врхунац је био када је пољски амбасадор у Паризу потврдио да постоји могућност да Варшава уђе у рат са Русијом.

„То није смешно, то је трагично. Да бисте скували живу жабу треба постепено, полако да подижете температуру воде. Тада ће се жаба опростити са животом пре него што и схвати шта се дешава“, закључио је колумниста.

Претходно је амбасадор Пољске у Француској Јан Емерик Росцишевски за телевизијски канал ЛЦИ изјавио да ће Варшава ступити у сукоб с Русијом у случају да Украјина претрпи пораз. Након тога је пољска амбасада у Паризу демантовала изјаву свог амбасадора.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2023.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930