Свет

КРАЈ! Сада следи понуда Русима!?

Војни врх САД припрема нацрт споразума за крај сукоба у Украјини, тврди амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш, пишу „РИА новости“.

Амерички војни врх припрема нацрт споразума за окончање сукоба у Украјини, који ће бити понуђен Руској Федерацији у случају њеног пораза, наводи амерички новинар, добитник Пулицерове награде Симор Херш, позивајући се на извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Речено ми је да је пре два месеца Заједнички начелник штабова дао инструкције члановима штабова – војни термин „поставио задатак“ – да израде уговор о завршетку рата који ће Русима обезбедити након пораза у бици. у Украјини“, написао је Херш у материјалу објављеном на његовој страници на платформи Субстацк.

САД су спремне да затворе пројекат Украјине, рекао је новинар.

У међувремену, Си-Ен-Ен је раније навео да су власти САД песимистичне у погледу борбеног потенцијала Украјине и њене способности да постигне било какав успех. Контраофанзива , која је била планирана за пролеће, одлаже се због недостатка оружја и временских прилика.

Подсетимо, Херш је аутор истраге о експлозијама у Северном току. Према његовим речима, бомбе испод гасовода подметнули су амерички рониоци под окриљем вежби Балтопс. Одлуку о извршењу саботаже донео је председник САД Џо Бајден

 

 

Извор: Wебтрибуне