Свет

КРЕЋУ! Са овом силом Украјина покреће контраофанзиву

Кијев је припремио око двеста хиљада људи за контраофанзиву, рекао је Јевгениј Пригожин, оснивач Вагнер групе, на састанку Сајбер фронта З, видео је објављен на Телеграм каналу покрета.

„Прикупили су око 200, према неким изворима – до 400 хиљада људи, то се не може потценити“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније у априлу, Њујорк тајмс је позивајући се на тајна документа САД о Украјини која су процурила на интернет тврдио да су кијевске власти морале да пребаце елитне трупе код Артемовска, на шта су рачунале у контраофанзиви. Напомиње се да је то довело до „стратешких трошкова“ за земљу.

Како је Ројтерс известио раније ове недеље, Кијев је обучио осам јуришних бригада такозване офанзивне гарде. Украјински министар одбране Алексиј Резников је у интервјуу листу Виборцза рекао да би контраофанзива могла да почне када се клизиште заустави.

Кијевски и западни војни стручњаци и политичари су више пута називали Запорошку област као један од праваца удара како би се дошло до обале Азовског мора и пресецало копнени коридор до Крима.

Заузврат у овом региону, као и у другим новим субјектима Русије, изјавили су да су се већ припремали за било какве акције Оружаних снага Украјине.

 

Извор: Wебтрибуне