Свет

Људи су под рушевинама, сатима не могу да угасе ватру

Најмање пет особа је повређено када се у Марсеју урушила четвороспратна стамбена зграда, саопштио је градоначелник Беноа Пајан.

Пожар је спречио спасиоце да крену у потрагу за другим могућим жртвама, а сумња се да је рушење зграде изазвала експлозија, преноси портал БФМТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Постоје јаке сумње да је експлозија изазвала колапс грађевине, али у овој фази морамо бити веома опрезни у вези са узроцима несреће“, рекао је префект региона Буш ди Рон, Кристоф Мирман, додајући да би експлозија гаса могла бити узрок.

Ватра је спречила и трениране псе да претражују рушевине у потрази за могућим повређеним.

„Покушавамо да убрзамо акцију јер је време битно, али пси не могу да издрже овакву температуру и врелину“, рекао је командант батаљона марсејских ватрогасаца Лионел Матје.

Локалне власти су саопштиле да се за сада не зна колико људи је живело у згради.

Министар: Под рушевинама је између четири и десет особа

„Мислимо да се број људи заробљених испод рушевина креће између 4 и 10“, рекао је министар унутарашњих послова Гералд Дарманин. Према првим информацијама повређено је шест особа, од којих је пет задобило теже повреде. Нитко од њих није у критичном стању, рекао је министар.

Гашење ватре ће трајати сатима

Француски министар унутрашњих послова каже да ће гашење пожара трајати најмање још неколико сати. Сличне прогнозе изнео је и градоначелник Марсеја Беноа Пајан.

„Суочени смо с изузетно ретким феноменом упорне ватре која гори сатима на врло високим температурама. Спасилачки пси не могу гледати, видети, осетити шта се догађа“, рекао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке