Регион

МИСТЕРИЈА ПАДА АВИОНА У ХРВАТСКОЈ! Ово изазива панику истрага у току

У паду ултралаке летелице у Пули 31. марта погинуле су две особе немачког држављанства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пад авиона на аеродрому у Пули још није до краја расветљен, а изгледа да је под регистарским бројем регистрована сасвим друга летелица.

У паду ултралаке летелице у Пули 31. марта погинуле су две особе немачког држављанства, а летелица је била типа Флигхт Десигн ЦТСВ немачких регистарских ознака, саопштила је Агенција за истраживање несрец́а у ваздушном, поморском и железничком саобраћају. данас.

– 31. марта 2023. године, око 12:31 по локалном времену – пријављено је да се авион Флигхт Десигн ЦТСВ, немачког регистарског броја ДМВПП, срушио на аеродрому Пула.

Авион је полетео са аеродрома Пула (ЛДПЛ) према словеначком аеродрому Порторож (ЉПЗ) и пао 50 метара од писте на аеродрому Пула.

– У авиону су биле две особе немачког држављанства које су погинуле – саопштила је данас Агенција и додала да је у току даља истрага.

Сада је и званично потврђено да је пала летелица Флигхт Десигн, а не Пипистрел, како су говориле прве незваничне информације. Али изгледа да информација о погрешном типу летелице није била само грешка.

Према сазнањима, извор ове забуне лежи у чињеници да је авион који се срушио заправо регистрован као Пипистрел.

На пулском аеродрому не желе да причају о случају, већ нас упућују у Агенцију за истраживање удеса, где нам се данас нико није јављао на позиве. Незванично, међутим, сазнајемо да је у току велика истрага о погрешно регистрованом авиону, која би требало да разјасни како је до тога могло доћи.

– То је велико изненађење. Не можете само тако да замените два различита типа. Сада смо сви изненађени тиме. Ово више није за полицију, већ за ФБИ, да тако кажем – наш извор упознат са случај нам сликовито објашњава.

Досад није објављен ни идентитет погинулих особа, а тек је данас службено потврђено да је реч о немачким држављанима.

 

Извор: Srbija Danas