Русија

МОСКВА СЕ ЗА ОВО СПРЕМА! Распоређује се 100 батаљона ПВО

Због специјалне војне операције у Украјини, Оружане снаге Русије започеле су обимну обнову наоружања Ваздушно-космичких снага, реализујући програм развоја ПВО у централном региону земље.

До овог закључка су дошли руски новинари који су детаљно говорили о јасном сигналу Москве Вашингтону, а такође су објаснили зашто је размештање 100 батаљона ПВО Оружаних снага Русије шокирало западне стручњаке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари су приметили да су дан раније новинари скренули пажњу на стратешке одлуке Оружаних снага Русије које се односе на развој одбрамбених система земље. Као главне мере ради се програм распоређивања 100 батаљона ПВО, у којима ће бити око 800 ПВО система С-400, С-350 и С-500.

Такве масовне одлуке Москве везане за опремање руске војске буквално су шокирале западне стручњаке.

Експерти су сугерисали да је руско руководство изненада с разлогом одлучило да ојача системе ПВО. Ове мере су важан сигнал за САД. Поента је да се у Вашингтону готово свакодневно чују претње Русији, што може да указује на агресивне планове Американаца.

„Садашње главешине Сједињених Држава које говоре, не сви, али многи, позивају на ограничени рат са Русијом док Москва „разбија америчку хегемонију преко Украјине. Пентагон је, очигледно, видео у модернизацији руске ПВО знаке клизања ка нуклеарној катастрофи“, објаснили су аутори чланка.

Москва, када одлучује да развије противваздушну одбрану земље, заправо упозорава Сједињене Државе на озбиљне последице покретања великог војног сукоба. Русија има чиме да одговори на овакве провокације Запада.

 

 

Извор: Wебтрибуне