Спорт

НАЈТЕЖИ ТРЕНУТАК У НОЛЕТОВОЈ КАРИЈЕРИ

Све се дешавало 2016. године, када је испао у раној фази Вимблдона

Документарни филм о животу Бориса Бекера недавно је доживео своју премијеру у јавности, а у њему се појавио и Новак Ђоковић који је са Немцом својевремено сарађивао од 2014. до 2016. године!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорио је Бекер још раније како је добио позив од Ђоковића да се састану, шта му је рекао током тог првог разговора и како су договорили сарадњу, док је сам Новак у филму причао како су њих двојица прекинули исту.

Тај прекид сарадње везан је за двогодишњи Нолетов пад који је претрпео након Ролан Гароса 2016. године, односно Новаков губитак мотивације и „тупог“ осећаја који је имао на Вимблдону. Управо то је навело Бекера да престане да ради са Србином, а епилог свега је то да је Роџер Федерер оживео каријеру и узео седам титула 2017. године.

– Ако желите да будете шампион, све је на вама – почео је Ђоковић и наставио:

– Пролазио сам кроз период у ком сам заиста тражио себе некако ван терена. Играо сам треће коло Вимблдона, било је неколико прекида са кишом, нашао сам се у свлачионици, седео сам и рекао свом тиму: „Можете ли сви да ме оставите и изађете? Желим да будем сам.“ Гледао сам у зид и био сам јако досадан. Буквално није било покрета у мени.

Управо то је навело Бекера да прекине своје партнерство са Ђоковићем и признао је да једноставно не би био срећан да светски број један не побеђује и иде на турнире само да би учествовао.

Новак је рекао:

-Слушај шефе, стварно сам уморан, не желим да играм као некада. – присетио се Бекер и наставио:

– Па слушај ти! пре свега те волим и поштујем. Урадили смо нешто заједно и то је за мене било невероватно путовање. Нисам добар губитник. Ако желите само да идете у Шангај и Париз, ја сам погрешан момак за вас. Мислим да је боље да престанемо.

Наредна година је била јако тешка за Ђоковића који је претрпео неке неуобичајене ране поразе, а борио се и са повредом лакта коју је санирао тек 2018. За то време. Федерер и Надал су поделили четири Гренд слема, док се Швајцарац вратио и на прво место АТП листе.

Међутим, Ђоковић се 2018. вратио на прави пут, освијио је Вимблдон и од тада је почео да ниже сјајне резултате и рекорде. У међувремену, и даље Бекера гледа као на породицу.

– Чак и након тога, ми смо задржали везу као да никада нисмо стали. Још увек је ту. Борис ми је породица – закључио је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс