Свет

ОТКРИВЕН ПЛАН НАТО-а! Ова држава је друга Украјина!?

Захарова упозорава да НАТО има план створи „нову Украјину“

НАТО, изражавајући спремност да продуби сарадњу са Кишињевом, очигледно припрема полигон из Молдавије за геополитичку конфронтацију са Русијом, наводи се у саопштењу званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

постер
Заменик генералног секретара НАТО Мирча Џоане рекао је да је Алијанса спремна да иде онолико далеко у односима са Молдавијом колико та република то буде желела.

„До чега могу довести продубљивање сарадње неких држава са Алијансом и њена обећања „подршке“ пред „руском претњом“, видели смо – „обојене револуције“, државни удари, политичка нестабилност и економска криза. То се посебно односи на постсовјетски простор, који је за НАТО својеврсни „полигон“ за геополитичку конфронтацију са нашом земљом. По свему судећи, таква судбина спрема се и за Молдавију“, рекла је Захарова коментаришући ову изјаву.

Према њеним речима, покушаји да се Молдавија увуче у НАТО изгледају посебно цинично кад се погледа ситуација у Украјини, која је у великој мери изазвана неодговорном политиком ширења алијансе.

Како је додала Захарова, Русија изражава наду да у Молдавији има још политичара који схватају да зближавање са НАТО-м прати губитак суверенитета, преноси Спутњик.

„Необуздано ширење алијансе није ништа друго до наставак неоколонијалних традиција Запада који не узимају у обзир ни унутрашње политичке специфичности држава, нити вековима успостављене везе са њиховим суседима“, рекла је Захарова.

 

 

Извор: Ало