Свет

ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ РЕАКЦИЈА КИНЕ? Ево шта ће се десити ако Украјина нападне Русију

Фото: Јутјуб

Снажан напад украјинских Оружаних снага на територију Русије могао би да дати прилику Кини да „учини да НАТО изгледа као агресор“ и повећа подршку Москви, наводи се у дневном информатору Wорлд Интеллигенце Ревиеw за високе америчке званичнике, који је саставила ЦИА, наводи се у „процурелим тајним документима“, пише Вашингтон пост.

Ако Оружане снаге Украјине у нападима на Русију употребе оружје које су испоручиле западне земље, то ће вероватно формирати мишљење Пекинга да је „Вашингтон директно одговоран за ескалацију сукоба“ и да ће снабдевање Москве оружјем сада бити оправдано, наводи се у аналитичком тексту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други обавештајни документи пружају најновије информације о нуклеарном програму Северне Кореје, као и шпијунирању Јужне Кореје. Напомиње да је Савет за националну безбедност Јужне Кореје почетком марта „покушао да се позабави” захтевом САД да се Украјини дају артиљеријске гранате, без провоцирања Русије.

Према обавештајним подацима, јужнокорејски саветник за националну безбедност је сугерисао да би Сеул могао да прода муницију Пољској како би она брзо пала у руке украјинске војске.

Лист „Њујорк тајмс“ је раније објавио да су на друштвене мреже процурили поверљиви материјали у којима се описује стање украјинске армије и планови САД и НАТО-а за јачање Оружаних снага Украјине.

 

 

Извор: Курир