Србија

ОВОГ ЛЕТА ОЧЕКУЈТЕ ПРОМЕНЕ НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ: Ево о чему се ради

Једна од новина је обавезно присуство сертификованих контролора приликом техничког прегледа.

Од 5. јула, када ступа на снагу нови пропис, неки возачи наћи ће се у проблему, јер њихова возила неће проћи технички преглед.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не треба толико да се плаше корисници моторних возила. Биће ситуација са ригорознијим мерама и да ће бити инсистирано на уверењу о испитивању, али не треба да страхује велики проценат возача. Сматрамо да ће технички бити либералнији“, рекао је за ТВ Курир Дарко Николић из Удружења техничких прегледа.

Посебна пажња водиће се о увозним возилима, додаје он.

„Било је раније доста проблема, али и за та возила ће бити нешто једноставнија пракса приликом техничких прегледа, као и за власнике олдтајмера. Мислим да је реч о претераном страху, али у питању је само додатна документација, а неки трошкови ће бити смањени. Ако стављате филтер са већим протоком, све што није фабрички предвиђено, да, биће скупље“, каже Николић.

Једна од новина је обавезно присуство сертификованих контролора приликом техничког прегледа.

„То је проблем који нас очекује, јер осим што треба да испоштујемо све стандарде техничког прегледа, намеће нам се да морамо да имамо сертификованог котролора у време кад је проблем са таквом радном снагом, а нас ће можда неко моћи и да уцењује“, истиче Николић.

 

Извор: Б92