Србија

ПРОГНОЗА! Променљиво облачно и топлије, местимично краткотрајна киша! Ево када нам стиже промена времена

Временска прогноза за недељу, 2. април.

Време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Променљиво облачно и топлије, пре подне суво са дужим сунчаним интервалима, а после подне местимично са краткотрајном кишом или локалним пљусковима који ће понегде на југозападу бити праћени и грмљавином.

Јутарња температура од 2 до 8, највиша дневна од 16 до 20 степени

Дуваће слаб до умерен северни и северозападни, на истоку повремено и јак ветар. Током ноћи наоблачење, на северу и западу местимично са кишом уз појачање северног ветра.

Време у Београду

И у главном граду променљиво облачно и топлије, пре подне суво са дужим сунчаним интервалима, а после подне у појединим деловима града са краткотрајном кишом.

Ветар слаб до умерен северни и северозападни. Јутарња температура око 7, највиша дневна око 17 степени.

Током ноћи наоблачење са кишом уз појачање северног ветра.

Прогноза за наредних седам дана

РХМЗ упозорава да ће у понедељак бити облачно са кишом, на планинама са снегом, а већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним, источним и централним пределима, од 20 до 40 мм за 12 сати, понегде и више.

Такође се упозорава на формирање снежног покривача, од 20 до 50 цм у понедељак и уторак у планинским пределима. У нижим пределима снег и формирање снежног покривача очекује се у понедељак крајем дана и током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини.

До недеље, 9. априла, биће осетно хладније, посебно у уторак и среду, а слаб јутарњи мраз очекује се у другој половини седмице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs