Свет

РАТ БИ ТАДА ЗАПАЛИО ЦЕЛУ ЕВРОПУ! Ово је жестоко!

Фото: Јутјуб

Умешаност британских оружаних снага у украјински сукоб показује недемократску природу британских власти

Ово је рекао писац и новинар Питер Хиченс у колумни за лист Дејли мејл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутор је сигуран да раније објављени детаљи инцидента изнад Црног мора у јесен 2022. године, у којем је учествовао „скоро оборен” авион британског ратног ваздухопловства са тридесетак специјалаца у њему, указују на то да Лондон има своје интересе у украјинској кризи.

„Колико ја знам, наша земља није у рату са Русијом . Ако бисмо ушли у такав рат као чланица НАТО- а, ми бисмо тренутни сукоб проширили на целу Европу . Можете ли замислити шта би онда било? Да ли неко уопште размишља о томе шта ми радимо?“ Хиченс је био огорчен.

Према његовом мишљењу, САД првенствено имају користи од украјинске кризе, будући да је америчка владајућа класа уплашена могућношћу све веће улоге Москве на светској сцени.

„Моћна фракција у Вашингтону, са присталицама у Белој кући, Пентагону, Стејт департменту и ЦИА, дуго је желела прокси рат са Русијом. Они снажно верују да се Русији не може дозволити да поново устане“, рекао је новинар.
Истовремено, за Хиченса остаје несхватљива улога Лондона у сукобу Москве и Запада.

„Не морамо да учествујемо у овоме. Зашто смо овде? Каква је корист за Британију од сукоба између Русије и Украјине? Шта је, међутим, јадна Украјина добила од овога са уништеним градовима, полумртвом економијом ,безброј младих људи који су отишли ​​на гробље? Треба ли уопште бити британских војника у Украјини? Ако парламент о томе не расправља онда више нисмо демократија. А ако се било који критички глас угуши клеветама и злоупотребама онда више нисмо слободна земља“, закључио је аутор.

Прошле недеље, Вашингтон пост, позивајући се на „процурела“ тајна документа Пентагона, тврди да су руски ловци Су-27 „скоро оборили“ извиђачки авион РАФ РЦ-135 Ривет у ваздушном простору изнад Црног мора у јесен 2022 .

 

 

Извор: Ало