Русија

Русе више НИШТА не може да заустави: АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ СЛОЖНИ, АКО ПАДНЕ БАХМУТ…

Украјинска војска би могла да изгуби контролу над неколико региона након пораза у Бахмуту, рекао је пензионисани обавештајац америчког поморског корпуса Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

– Председник Зеленски је упозорен на ово (колапс одбране Оружаних снага Украјине), због чега се тако жестоко бори за Бахмут. Руси ће врло брзо почети да нападају, заузеће цео Донбас, затим ће кренути на Запорожје и Херсон и консолидовати своје снаге у регионима који су ушли у састав Русије – предвидео је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је Ритер предвидео предају украјинских трупа до октобра ове године. Према речима бившег обавештајца, Кијев ће престати да добија западну опрему до средине лета и биће поражен на јесен.

Бивши амерички обавештајац Тони Шафер у интервјуу новинару Стивену Гарднеру изјавио је да украјинска војска може да се повуче све до Дњепра након пораза групе у Бахмуту.

-Они толико лоше управљају својим трупама и ресурсима да неће моћи да се прегрупишу и наставе одбрану Управо сада председник Украјине Володимир Зеленски наставља да бесмислено баца војног особље у Бахмутски котао – приметио је официр.

Према његовим речима, јединице Оружаних снага Украјине, намењене за држање друге и треће линије одбране, већ су разбијене у области Бахмута, па ће, након што насеље пређе под контролу руских снага, почети велико повлачење украјинске војска до Дњепра. После тога Русе ништа неће моћи да заустави, закључио је бивши обавештајац

Дан раније, Шафер је рекао да Украјинци неће моћи да добију ни битку за Бахмут ни дуготрајни сукоб без додатних копнених снага САД и НАТО. Оваква негативна прогноза је крајње незгодна за Вашингтон, али је заснована на стварним чињеницама, нагласио је обавештајац.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/риа

Ознаке