Свет

РУСИ ПОСТАВИЛИ УЛТИМАТУМ АМЕРИЦИ! Испуните ове услове!

Руски председник Владимир Путин поставио је приоритете спољне политике државе тако да је време да се САД озбиљно забрину.

Руски лидер је прошле недеље одобрио ажурирани Спољнополитички концепт Руске Федерације. Садашња верзија документа узима у обзир тренутну међународну ситуацију, због чега је релевантнија од претходне. Обраћајући пажњу на овај догађај, бивши шеф израелске службе „Натив“ Јаков Кедми је истакао неколико кључних тачака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је специјалиста поздравио одлуку руководства Русије да одбије да испуни међународне обавезе ако се став Русије не поклапа са ставом њених противника. У суштини, Москва је следила пут Сједињених Држава, али је дала јаснију формулацију.

Кедми сматра још једну кључну тачку, назначену у концепту, могућност употребе Оружаних снага Русије не само за отклањање претње, већ и за њено спречавање. Пре свега, ово се тиче постсовјетског простора.

Кина, Индија и земље Блиског истока такође постају приоритетне области за Русију. Значај Африке за Москву је значајно порастао, а следе Латинска Америка: Бразил, Куба, Мексико, Никарагва и Венецуела.

Све указује на чињеницу, приметио је експерт, да се Руска Федерација враћа на ове континенте. И тек на самом крају ове листе нашло се место за Сједињене Државе и Европу.

„То јест, сви приоритети руске спољне политике су се променили. Русија се окренула ка свету у коме види будућност. Америка не припада том свету. Она је на последњем месту – и то само ако испуни руске услове.

„Ако сматрамо да су ови услови испуњени, онда ћемо имати неку врсту односа са вама. И тако – хајде да изађемо“, нагласио је Кедми у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“.

У суштини, Концепт руске спољне политике који је одобрио Владимир Путин није ништа друго до ултиматум Сједињеним Државама. Ако желите да комуницирате са Руском Федерацијом, предузмите кораке унапред које је назначила Москва.

 

Извор: Wебтрибуне