Русија

Русија је створила „троугао смрти“

Русија је створила „троугао смрти“ у Пацифичком океану који представља претњу Сједињеним Државама, изјавио је италијански новинар Федерико Ђулијани.

Због украјинске кризе дошло је до озбиљних глобалних промена на међународној сцени, као и повећања напетости у различитим деловима света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Федерику Ђулијанију, веома занимљиве ствари почеле су се дешавати у Индо-пацифичком региону, где је Русија заједно са својим партнерима започела сложену геополитичку игру.

Аналитичар ИнсидеОвер-а констатовао је да ова тројка земаља чини врсту троугла који представља огромну претњу за Сједињене Државе и њихове азијске савезнике – Јапан и Јужну Кореју.

„Ако бисмо погледали било коју географску карту, лако бисмо пронашли „троугао смрти“ само два корака од Тихог океана. Он се састоји од Кине, Северне Кореје и, наравно, Русије“, наводи аналитичар из ИнсидеОвер-а.

Руска Тихоокеанска флота, чији се штаб налази у Владивостоку, недавно је извела велике вежбе у приобалним областима Далеког Истока, укључујући и спорне Курилске отоке са Јапаном.

Овај корак Кремља дошао је у време великог напетости у односима са НАТО-ом, чији су чланови у последњих неколико месеци показивали намеру да прошире своје војно присуство у Тихом океану како би зауставили Русију и Кину.

У међувремену, Кина је упутила поруку Северној Кореји. Си Ђинпинг је рекао лидеру Северне Кореје Ким Џонг Уну да две земље треба да интензивирају сарадњу због повећане напетости на Корејском полуострву.

„Спајајући ове две вести, поменути „троугао смрти“ се открива у свом пуном сјају. Кина је добила директну помоћ од своја два партнера, Русије и Северне Кореје, који су предузели акције које приморавају америчке оружане снаге да ревидирају своје оперативне планове“, каже Федерико Ђулијани.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs