Свет

ШАЉЕМО ВОЈСКУ РУСИ ДОБИЛИ НОВОГ САВЕЗНИКА! Ако Запад крене на Москву ОНИ ће је бранити?!

Ова земља је спремна да пошаље своје војнике у главни град Русије.

Син председника Уганде Мухози Кајнеругаба рекао је да ће послати трупе да бране Москву у случају „империјалистичке“ претње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зовите ме ‘Путиниста’ ако желите, али Уганда би требало да пошаљемо војнике да бране Москву ако је империјалисти икада угрозе. Запад губи време бескорисном проукрајинском пропагандом – написао је на Твитеру председников син, непоколебљиви присталица Владимира Путина.

Он је у четвртак најавио и стварање телевизијског и радио канала који ће носити његов бренд „МК“, а најавио је И овог месеца своју кандидатуру за председничке изборе 2026. Уганда се уздржала од гласања у УН о украјинском сукобу, укључујући једно у фебруару на прву годишњицу руске инвазије на Украјину, које је позвало Москву да повуче своје трупе из земље, пише Африцаннеwс.

У јулу, током турнеје по Африци руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, Кајнеругаба је рекао, мислећи на Русију:

– Како можемо бити против некога ко нас никада није повредио? Русија је традиционално имала јаке везе са Африком због своје подршке покретима за независност на континенту који су се тада борили са колонијалним силама.

Нова регрутација
А кад смо код слања војника, требало би подсетити да је руски председник позвао је још 147.000 регрута да оду у законску војну службу. Владимир Путин је наредио да се распореди још војника усред његове ратне стратегије у Украјини.

Кампања за пролећну регрутацију трајаће до 15. јула, а како је раније рекао представник Генералштаба Оружаних снага Русије контраадмирал Владимир Цимљански, ниједан војни војник неће бити упућен у зону сукоба у Украјини. Он је објаснио да је број војника по уговору и мобилисаних сасвим довољан за решавање постављених ратних циљева.

– Неће бити регрутације на новим руским конститутивним територијама – Доњецкој и Луганској Народној Републици и Запорошкој и Херсонској области. Регрути регрутовани на другим руским конститутивним територијама неће се слати да служе у тим регионима – рекао је Цимљански.

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ