Србија

СРБИЈА НА УДАРУ! Од четвртка…

Метеоролог Марко Чубрило објавио је нову временску прогнозу и открио какво нас време чека наредних дана и за празнике.

Како је објавио на свом Фејсбук профилу, Србију чека више сунца али и пљускови, као и грмљавине уз захлађење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У уторак више сунчаних интервала уз претежно сунчано време у ређу појаву слабе кише или пљускова понегде на истоку региона. Увече на северу региона наоблачење уз окретање ветра на појачан, северозападни. Дневни максиум од +9 до +17 степени Целзијуса“, написао је Чубрило.

У ноћи ка среди пролазно наоблачење које само понегде и то углавном на северу региона може донети пролазну кишу или пљусак. У среду променљиво облачно и суво, док ће на истоку региона бити и ветровито, посебно у првом делу дана. Дневни максимум на западу региона око просека, углавном између +15 и +19 степени

Целзијуса, а на истоку од +7 до +14 степени Церлзијуса, што је и даље мало испод просека.

У четвртак ће се ка нама покренути јужно ваздушно струјање јер ће се ка Алпима премештати циклонални систем и хладан фронт. Тај систем ће у четвртак после подне на западу, југозападу, југу и северозападу региона условити наоблачење са кишом и грмљавинским пљусковима.

Дуж Јадана пролазан југо, а на копну углавном јужни ветар.

На западу дневни максимум око +9, а на истоку локално и око +24 степена Целзијуса. У ноћи ка петку хладан фронт ће се премештати даље на исток доносећи кишу и ређу појаву грмљавине уз захлађење и окретање ветра на северозападни смер.

У планинском делу региона, који ја преко 800 мнв поново појава снега. После подне ће бити нестабилно уз пљускове који понегде могу бити праћени и грмљавином. У петак ће се дневни максимум кретати од +6 до +14 степени Целзијуса.

Како је метеоролог истакао, субота доноси краткотрајно побољшање уз више сунца и само ређу појаву кше или пљуска, углавном у брдско-планинским пределима региона. Ветар у окретању на источни и југоисточни смер. Дневни максимум од +8 до +14 степени Целзијуса.

Другог дана викенда се над Јадраном очекује формирање новог циклона који би све до средине следеће недеље утицао на време изнад региона и то посебно над источним и средишњим пределима.

На западу би било мање облака уз ређу појаву кише, док би над Србијом, Црном Гором, источном и делом средишње Хрватске као и над источном и средишњом БиХ било претежно облачно уз честу појаву кише и пљускова, док би преко 800 мнв и даље било услова за снег.

Ветар би долазио из правца истока, на западу региона би био североисточни, а над истоком региона источни и југоисточни. Дневни максимум у недељу без веће промене у односу а суботу, а почетком следеће недеље углавном од +6 до +13 степени Целзијуса, што је испод просека.

„Постепена стабилизација уз ређу појаву пљускова и мање отопљење је могућа око 20.04. За дочек Ускрса по Јулијанском календару је све изгледније претежно облачно и нестабилно време уз честе падавине“, написао је Чубрило у својој објави на Фејсбуку.

 

 

Извор: Б92