Свет

СРБИЈА ШАЉЕ ОРУЖЈЕ УКРАЈИНИ? Огласио се министар одбране

Министар одбране Србије Милош Вучевић оштро је демантовао наводе да Србија шаље оружје у Украјину.

„По ко зна који пут је објављена лаж да Србија продаје оружје Украјини. Некоме је очигледно циљ да дестабилизује нашу земљу и да је увуче у конфликт у коме нећемо да учествујемо“, казао је министар на такозвана сазнања британске агенције Ројтерс која је објавила наводне информације из тајног документа Пентагона да се Србија обавезала на слање оружја Украјини или да је то већ учинила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Више од десет пута смо демантовали те неистине и ево, учинићемо то опет. Србија није продавала, нити ће, оружје украјинској нити руској страни, нити земљама у окружењу тог конфликта. Некоме је очигледно циљ да увуче Србију у тај сукоб али ми се доследно држимо наше утврђене политике“.

Вучевић је казао да наша држава, наравно, продаје оружје трећим странама, које су далеко од сукоба и немају никакве везе са њим:

„Увек постоји могућност да се неко оружје на некакав волшебан начин нађе и на територији конфликта, али то апсолутно никакве везе нема са Србијом. То је питање за оне државе које не поштују међународне норме, уговорне клаузуле и узусе пословања. Понављам, Србија није слала оружје Украјини и све што је објављено на ту тему су неистините спекулације“, рекао је Вучевић.

 

Извор: Б92