Србија

СРПСКА ВОЈСКА СЕ СПРЕМА! Све ће се десити у јуну, огласио се министар Вучевић

Фото: Јутјуб

Министар Вучевић истакао је да се Војска Србије спрема за међународну војну вежбу под називом „Платинасти вук“, која ће бити одржана у јуну.

Министар одбране и потпредседник Владе Србије Милош Вучевић гостовао је у емисији „Фокус“, на Б92, где је говорио о предстојећем Дану војске и паради на којој ће војска приказати оруђе, као и о међународној војној вежби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Вучевић истакао је да се Војска Србије спрема за међународну војну вежбу под називом „Платинасти вук“, која ће бити одржана у јуну.

– Нема никакве контроверзе, скривених порука и сигнала. Процена војног врха, Генералштаба и Министарства одбране била је да се обратимо Влади Републике Србије да се дозволи та једна међународна војна вежба, највећа на територији наше државе. То је јавна одлука Републике Србије. Вежба ће бити на југу Србије, са 11 земаља партнера, у јуну ове године. Нити је то назнака, скривена или јавна, да Србија напушта курс војне неутралности. То је процена Министарства одбране и државе да је та војна вежба корисна за припаднике војске Србије, који јачају своје способности и ниво обуке кроз такав вид војних вежби. Ми смо се водили, пре свега, користи и значају за нашу војску, и међународним угледом Војске Србије. Ја сам поносан што је наша држава заузела и задржала тај курс војне неутралности, који је данас веома оспорен. Нико није одушевљен када то кажете. И једни и други, трећи и пети, сматрају да треба да будете сврстани негде, јер ако нисте онда сте де фацто против њиховог војног савеза. Ми врло гласно и јасно кажемо све оно што је наша политика. Нема ту никаквих тајних ствари, пактова. Зна се која је политичка позиција Србије, зна се који је наш однос. Вучић није издао нити ће издати Косово – нагласио је Вучевић и додао да је веома задовољан завршеним конкурсом за пријем у три најелитније формације Војске Србије.

– Веома сам задовољан завршеним конкурсом за 534 формацијска места. Добили смо и више него пријављени број кандитата. И председника сам данас известио да је успео конкурс. Видећете ускоро званичне податке. Већ су кренуле неке групе на докторске прегледе у војне болнице. Што се тиче Дана Војске, 22. априла, видећете приказ свега онога чиме располаже наша војска и моћи ће сви грађани да се увере колико је војска ојачала, колико је држава помагала и то је нешто што ће обрадовати искрене патриоте – казао је Вучевић..

 

Извор: Srbija Danas