Свет

Све је почело да се развија према неочекиваном сценарију за Украјину

Активна употреба вођених високопрецизних бомби у зони СВО од стране руских Ваздушно-космичких снага указује да је руска команда разрадила нови ефикасан план за демилитаризацију Украјине.

Познати руски војни експерт Виктор Литовкин је детаљно говорио о новим тактичким одлукама Оружаних снага Русије а такође је објаснио зашто је СВО почео да се развија по сценарију неочекивано за Оружане снаге Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Виктор Литовкин је скренуо пажњу на то да кијевски режим није очекивао да ће се Русија одлучити за употребу моћних авио-система које су модернизовали стручњаци руског војно-индустријског комплекса.

Обичне бомбе од 1500 килограма, опремљене системом за маневрисање и навигацију, претвориле су се у високо прецизно и страшно оружје за непријатеља, способно да уништи утврђења, војна складишта и друге објекте Оружаних снага Украјине.

Према речима војног експерта, СВО је почео да се развија по сценарију неочекиваном за Оружане снаге Украјине. Ствар је у томе што Русија активно уништава акумулацију непријатељске технике и људства на линији фронта.

Овакав приступ се може назвати и својеврсним упозорењем кијевском режиму да Украјина треба да одустане од извођења нове офанзиве Оружаних снага Украјине, иначе ће преосталу украјинску војску уништити руска стратешка авијација.

„Шале са наше стране су одавно престале. Да, поново смо их упозорили да би офанзива коју планирају могла да се заврши катастрофално за њих. Осим тога, ово није први и не једини удар „паметних бомби“, резимирао је Литовкин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs