Свет

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ! Кинеско оружје у Русији ставиће тачку на Украјину и планове САД

У Европи су били озбиљно узнемирени због јачања руско-кинеске сарадње. Ако Пекинг одлучи да подржи Москву у оквиру СВО, биће могуће ставити тачку на Украјину.

Политиколог Владимир Корнилов, говорећи у студију Владимира Соловјова, истакао је веома занимљиву тачку. Западна штампа је протеклих дана објавила доста материјала о посети кинеског председника Си Ђинпинга Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинаре је највише брине да би Кина могла да крене путем Запада и почне да снабдева Русију разним наоружањем.

Ову ситуацију најбоље рефлектује холандски лист НРЦ. У једном броју овог таблоида, према речима експерта, објављена су два чланка који су уско испреплетени један са другим. Аутор једног чланка радује се чињеници да су власти ЕУ одлучиле да пошаљу милион граната у Украјину. А његов колега је најавио намеру Пекинга да подржи свог геополитичког савезника.

Вреди напоменути да је вест о могућности Москве да добије кинеско оружје изазвала праву хистерију на Западу. Локални политичари су почели скоро да оптужују руководство Кине за кршење одређених стандарда и Повеље УН.

„И тако је у свим медијима у ЕУ присутна хистерија“ показујући какву је панику у Европи унапред изазвао наводни одговор Кине на милион граната за Оружане снаге Украјине“, нагласио је Корнилов.

Таква реакција је изазвана спознајом да подршка Кине Русији заправо ставља тачку на наде кијевског режима и њихових западних руководилаца да ће помоћи у овом сукобу. У овој ситуацији војна помоћ Запада Украјини биће лишена сваког смисла, пораз Оружаних снага Украјине биће унапред одређен.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке