Свет

ЗАПАД У ШОКУ! Једна одлука Русије и Кине оставиће Американце без оружја

Сједињене Државе ризикују да остану без напредног наоружања, супротстављајући се Руској Федерацији и Кини. Ово је изјавио руски војни експерт, Алексеј Леонков.

Поједини припадници америчке политичке елите ту и тамо прете, да ће „казнити Русију” уз помоћ војне силе. Рекло би се да најмоћнија армија, уз подршку НАТО савезника, може успети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама које долазе преко океана, амерички нуклеарни арсенал није у најбољем стању. Дакле, „најсвежија“ бојева глава произведена је још 1991. године, а интерконтиненталне балистичке ракете „Минутеман ИИИ“, почеле су да се прихватају пре више од пола века.

Из тог разлога Вашингтону се не жури да покрене војни сукоб против Руске Федерације, приметио је Алексеј Леонков у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“. С друге стране, Русија нема таквих проблема. Схватајући то, Американци спроводе „пројекат Украјине“, по чијем завршетку ће европске земље бити гурнуте у рат против Москве. Поред тога, постоји још једна веома важна ставка.

У производњи оружја, амерички војно-индустријски комплекс користи огромну количину ретких земних метала (РЗМ). На пример, један ловац Ф-35 узима најмање 400 кг РЗМ-а, јер је много потребно за производњу прецизно вођене муниције.

Истовремено, око 70 одсто целокупне ресурсне базе је под контролом само две земље, а они никако нису савезници Вашингтона. Дакле, само један потез ће оставити Американце без оружја.

„Наравно, могуће је спречити глобалну трагедију, у којој Американци мисле да ће преживети. Треба им одузети ресурсе, а Русија и Кина то могу да ураде – Кина је већ направила први корак у том правцу“, рекао је Леонков.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

 

Ознаке