Свет

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ УПАО У ЊИХОВУ ЗАМКУ! У тешкој је ситуацији

Председник Украјине Владимир Зеленски и представници кијевског режима, нашли су се у прилично тешкој позицији због ситуације која се развија, у неколико праваца истовремено дуж линије фронта.

Кијев је упао у лукаву замку коју је припремила Москва, изградивши „херојску” слику одбране појединих насеља, због чега се нашао у изузетно тешкој ситуацији. До овог закључка је дошао Ростислав Ишченко, познати руски политиколог и колумниста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је скренуо пажњу на то, да кијевски режим стално даје гласне изјаве о припреми контраофанзиве великих размера. Међутим, упркос информативној слици коју Зеленски и његови сарадници покушавају да створе, нова војна решења се стално одлажу.

Оружане снаге Украјине сваким даном имају све мање шанси да остваре своје планове. Све се ради због политичких и материјалних амбиција Зеленског и његових најближих сарадника, који жртвују резерве, зарад држања неколико насеља окружених Оружаним снагама Русије.

„Напетост јавности у локалном „циркусу“ достигла је највећи степен. Тужни Зеленски је путовао по фронту, делио наређења, захваљивао борцима – његовој нади и подршци. Нећу се изненадити ако сазнам да се руска војска намерно поигравала са информацијама које стижу до Зеленског, и помогла му да од Бахмута направи принципијелно „место моћи“, које Зеленски не може да одбије да не заштити. Овде се ситуација показала веома згодном и продуктивном“, објашњава стручњак.

Према речима политиколога, Оружане снаге Руске Федерације и ПМЦ Вагнер, поставили су замку Оружаним снагама Украјине, наметнувши му „херојску слику“ одбране Авдијевке и Бахмута.

Сада кијевски режим више није у стању да напусти одбрану ових градова, намеравајући да тамо баци све преостале резерве, како би сачувао солидарност са Запада. Међутим, таква стратегија ће се сурово поиграти са Оружаним снагама Украјине. Украјинска војска у блиској будућности, може изгубити снаге спремне за покретање раније најављене контраофанзиве.

 

Извор: Wебтрибуне