Свет

„Зеленски нема шансе да пробије одбрану“

Нема шансе да Украјина изведе контраофанзиву, изјавио је некадашњи саветник бившег украјинског премијера Леонида Кучме Олег Соскин.

Пропаст пролећне контраофанзиве украјинске војске могла би да доведе до свргавања председника Украјине Владимира Зеленског, изјавио је некадашњи саветник бившег украјинског премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У вези с веома тешком политичком, економском, финансијском, социјалном и религиозном ситуацијом у Украјини последње што задржава становништво да не експлодира изнутра јесте нада у офанзиву“, навео је он на свом Јутјуб каналу.

Према Соскиновом мишљењу, сви показатељи указују на то да је мала вероватноћа да ће Оружане снаге Украјине успети да изведу контраофанзиву, ако се има у виду озбиљан недостатак технике и муниције.

Према његовим речима, до тога је дошло зато што западних залиха наоружања нема довољно да би се украјинске снаге супротставиле руској војсци.

„Сматрам да Зеленски нема шансе да пробије одбрану“, изјавио је Соскин. Ситуација на ратишту се само погоршава, а Кијев нема могућности да изведе напад, закључио је политичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: sputnikportal.rs