Србија

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Широм Србије се очекује град, ова места су најугроженија

У Београду се чују јаке грмљавине, у појединим деловима града већ је почела да пада киша, а пљускови са грмљавином, али и град, данас се очекују широм Србије, наводи се у најновијем упозорењу Републичког хидрометеоролшког завода (РХМЗ).

„Пљускови и грмљавина који се очекују данас на подручју Србије локално ће бити обилни уз град (од 20 до 40 мм за кратко време у зони најинтензивнијих пљускова, локално и више)“, наводи се у најновијем упозорењу РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У области Хомоља, на југоистоку и западу Србије, као и у Срему и у појединим деловима Београда у наредном сату појава кише, плјускова и грмлјавина. На подручју Жагубице и околине у наредном сату јак пљусак, грмљавина и градом такође су упозорења која су на снази од 11 часова.

У Србији је због временских непогода цела Србија, осим Косова и Метохије, под наранџастим метеоалармом.

Хидролошко упозорење: Водостаји изнад редовне границе од поплава

РХМЗ издао је и хидролошко упозорење: „На Сави код х.с. Шабац водостај ће се наредних дана кретати изнад границе редовне одбране од поплава. На Колубари, Убу, Тамнави, Јадру, Ликодри, Лјубовиђи, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици и на горњем току Западне Мораве током 02. и 03. јуна водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа. На мањим бујичним водотоцима ових сливова могућа су изливања.

Стабилизација времена сутра

Према најави метеоролога, сутра на северу Србије очекује се стабилизација времена – локално интензивни плјускови очекују се углавном јужно од Саве и Дунава, а у неделју само у брдско-планинском подручју источне, јужне и југозападне Србије.

Извор: Блиц