Србија

ТЕПИЋ ЗАТРЕСЛА СРБИЈУ: Ево доказа да је Вучићев кум Никола Петровић изазвао саобраћајку позитиван

„Вучићев кум Никола Петровић саобраћајку је изазвао позитиван на кокаин и са 0,41 процента алкохола у крви“, објавила је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић и приложила извештај Полицијске управе града Београда у којем се ови подаци наводе.

„Ево доказа! А влас косе послао у Немачку не би ли утврдио да никада ништа осим мајчиног млека није конзумирао? Хоће и преглед Мекларена “утврдити” системску грешку на кочницама?“, упитала је Тепић данас на Твитеру, након што је објавила извештај полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том извештају се, између осталог, наводи:

„На месту саобраћајне незгоде, возач Петровић Никола је подвргнут испитивању на психоактивне супстанце уз помоћ апарата Драгер, Драг тест 5.000, АРМХ 0052 број теста 193, који је био позитиван на кокаин“.

Подсетимо, кум председника Србије Александра Вучића Никола Петровић учествовао је у саобраћајној несрећи 7. марта у Ужичкој улици на Дедињу, у Београду. Он је тада скупоценим аутомобилом ишао споредном улицом, а када је дошао до раскрснице са Ужичком, саобраћајницом са првенством пролаза, није се зауставио на знак, већ је наставио кретање.

Тада је „меклареном“ ударио у „опел корсу“ у којој су биле две жене. Оба аутомобила су од јачине ударца ударила у ограду Дома Патријаршије, а две повређене жене су превезене у Ургентни центар. Оне су том приликом задобиле лакше телесне повреде и пуштене су на кућно лечење.

О несрећи се тог дана нису огласили ни МУП ни тужилаштво. Дан касније, тужилаштво је, а након писања медија и слања захтева, наложило да се против Вучићевог кума поднесе кривична пријава за угрожање јавног саобраћаја. Кривична пријава се чекала пуних два месеца, да би коначно недавно стигла у Прво основно јавно тужилаштво.

Извор: Нова