Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Биће тешких дана

Председник Србије, Александар Вучић, обратио се окупљенима током обелажавања Видовдана свечаним банкетом у хотелу „Југославија“ у Београду.

Присутнима су се обратили председник Србије Александар Вучић и председник СНС Милош Вучевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видели сте како у првим тренуцима, за које неки помисле да су тешки, многи окрену главу, праве се да не виде шта се збива, неки мало погну главу, неки се окрену и опсују, рачунајући да имају бољу прилику за тапшање на рамену на неком другом месту. Али сте видели да имате и велики број храбрих и одважних, који су иако ударани свакодневно, најтежим ударцима погађани, оа и кад су падали устајали, узвраћали и борили се, не за себе колико за своју земљу, колико за наше грађане“, рекао је Вучић и додао:

„И ти људи би требало да вам буду узор. Биће тешких дана. Не знам како ће све ићи са Косовом и Метохијом. Покушаваће да нам ломе и руше земљу изнутра на све могуће трикове и начине зато што нико не жели да једна мала Србија буде самостална и независна, да доноси одлуке мимо великих сила, да доноси одлуке у свом интересу, а не у интересу великих сила. Зато је важно да ви као политички стуб Србије будете чврсти и јаки“, казао је Вучић.

Вучић је рекао да види да су албански медији пуни вести да је његов син Данило дошао на Грачаницу на литургију, а има мајицу „предаја није опција“.

„Ево, да им олакшам посао док је још доле, док могу да поступају тако јуначки како поступају према свим Србима, да им кажем да то мисли свако од нас Вучића, да то мисли највећи део Србије и да за нас предаја није опција“, рекао је председник Србије.

Председник Србије је позвао све да буду довољно одговорни и паметни. Каже да је СНС урадио „више него сви други“.

Вучић је замолио функционере странке да обрате пажњу на обичне људе. Казао је да очекује много проблема на КиМ, али да „дајемо све од себе да сачувамо мир“.

„Они који имају поверење у нас нека знају да је трагање за компромисом израз снаге, а не слабости. Ми ћемо да бирамо тренутак када и како ћемо на одређене изазове да одговоримо, увек у складу са највишим и најважнијим интересима нашег народа и наше државе“, рекао је он.

Захвалио се СНС што ће бити део у једном покрету који би у овим тешким тренуцима требало да представља водећу политичку снагу. Казао је и да тај покрет никад не сме да одустане од идеје самосталне и независне Србије.

„Слобода је заједничко име и покрету који ће бити основан и СНС“, закључио је Вучић.

Извор: Б92

Ознаке