Србија

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стижу пљускови са грмљавином у ове делове Србије!

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је ново упозорење на пљускове са грмљавином у току вечери.

– У току вечери локална појава обилних пљускова са грмљавином (20 до 30 мм за кратко време) очекује се још у источној и југоисточној Србији (у Зајечарском, Пиротском, Нишавском и Јабланичком округу), док ће краткотрајни пљускови у централним и југозападним крајевима бити мање интензивни (од 10 до 20 мм за кратко време) – наводи се РХМЗ упозорењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У појединим деловима Србије на снази жути метеоаларм

Вечерас је на територији већег дела Србије упаљен жути метеоаларм, док је у Поморављу, Југоисточној и Источној Србији на снази наранџасти метеоаларм, што значи да, „време може бити опасно потенцијално или ће бити опасно“

Жути метеоаларм означава потенцијално опасно време и да прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али је потребан опрез ако се планирају активности које су изложене метеоролошком ризику.

Док наранџасти метеоаларм означава опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Невреме стигло у Србију

Невреме из Хрватске прво је стигло у Суботицу, где се срушио пљусак који је био праћен грмљавином и олујним ветром, након чега се интензитет олује полако појачао.

Потом се невреме спустило до Новог Сада где су удари ветра били невероватно јаки на тренутке, праћени завесом кише која је отежавала саобраћај.

Након севера Земље, олуја праћена обилним падавинама погодила је Чачак и Краљево, где су грађани пренели да се одједном намрачило пре него што се саставило небо са земљом.

Невреме је направило хаос и у Београду, где је снажан пљусак потопио улице.

Извор: Информер