Србија

НЕДЕЉКО ТОДОРОВИЋ ШОКИРАО ПРОГНОЗОМ: Ево какво нас време очекује у августу

Метеоролог Недељко Тодоровић је у интервју за Србија Данас изнео предвиђања за наредни период.

Долазак августа месеца доноси са собом осетан пад температуре и са правом можемо констатовати како оне екстремно високе температуре које иначе карактеришу летњи период, више неће бити редовна појава током овог месеца – изјавио је за портал Србија Данас метеоролог Недељко Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, већ 2. августа Србију очекује променљиво и нестабилно време уз очекивану слабу кишу. Након овог краткотрајног освежења очекује нас сунчано и топло време мада не и екстремна врућина и високе температуре.

Значајније захлађење очекује се и драстичнији пад температуре очекују се око 5. и 6. августа када су могуће и временске непогоде – истиче за портал Србија Данас Недељко Тодоровић.

У том периоду дакле, Србија ће бити суочена са невременом праћеним грмљавином и кишом а управо ће ово бити увод у једну нову временску етапу.

О чему је заправо реч?

Облаци неће лако напустити наше подручје па ће период до Преображења (19. августа) карактерисати честа наоблачења, израженији пад температуре и смена “топло-хладно“.

Након 19. августа изгубиће се оне праве летње врућине – истиче Тодоровић.

Осетан и наглашени пад температуре испод оног просека који је карактеристичан за ово доба године учиниће променљиво и нестабилно време нашом свакодневицом.

Променљиво облачно време са дужим сунчаним интервалима какво је било карактеристично за период до Преображења наставиће се и после Преображења уз велику могућност да се трансформише се у своју нешто наглашенију неповољну верзију.

Очекује да количина падавина у августу буде у нивоу вишегодишњег просека.

Периоди кише односно хладног и топлог сунчаног периода смењиваће понекад чак и из дана у дан а локалне непогоде свакако се не могу искључити.

Све ово говори да говори да правих летњих врућина неће више бити, а постоји могућност да их неће бити уопште до краја лета.

Извор: