Свет

ПИЛОТ МОЛИО 20 ПУТНИКА ДА ИЗАЂУ ИЗ АВИОНА: Понудио им по 500 евра, а све како би спасио друге, а ево и због чега (ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com

НА ДРУШТВЕНИМ мрежама објављен је снимак на коме се чује како се пилот обраћа путницима износећи невероватну молбу.

Пошто је авион био претежак за безбедно полетање са аеродрома „Ланзароте“ на Канарским острвима због јаког ветра, високе температуре и дужине писте, он је замолио да се јави 20 добровољаца који би напустили летелицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снимак је објављен на Твитеру уз опис: „Капетан на лету У23364 између аеродрома Ланзароте и Ливерпула имао је несвакидашњу ситуацију да замоли 20 путника да одустану од лета, јер је израчунао да је авион претежак за безбедно полетање због јаког ветра, високе температуре и дужине писте. Понуђено им је 500 евра“, написано је на друштвеној мрежи.

Пилот је своје обраћање путницима започео тако што се захвалио путницима.

– Хвала вам свима што сте овде. Пошто вас је много на лету, данас имамо претежак авион. Авион, у комбинацији са кратком пистом на аеродрому „Ланзароте“, ветром и временским условима, је претежак за полетање. Причао сам са својим првим официром, имамо искуства у овоме, радили смо то и раније и закључили смо да авион није безбедан за полетање због свега наведеног. Причао сам и са тимом из компаније и закључили смо да је једини начин да безбедно полетимо, да учинимо да авион буде лакши приликом полетања – казао је пилот.

Након тога је замолио да се јави 20 добровољаца који не би полетели за Ливерпул и истакао да би такви путници добили 500 евра.

Извор: Новости