Русија Свет

ЕУ ПОСЛАЛА ЗАХТЕВ РУСИЈИ – Може ли горе?

Европска унија позвала је данас Русију да не користи „наводне нападе” беспилотних летелица на Москву као изговор за ескалацију сукоба у Украјини.

Свесни смо извештаја да су беспилотне летелице наводно летеле изнад московског региона. Нисмо упознати са њиховим пореклом, околностима или другим детаљима…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Русија не би требало да користи ово као изговор за даљу ескалацију, рекла је портпаролка Европске комисије Набила Масрали током брифинга.

Она је такође довела у питање кредибилитет извештаја руске стране о овим нападима дроновима, објашњавајући такав став наводним руским манипулисањем информацијама, преноси Риа новости.

Раније је, коментаришући нападе кијевског режима на цивилну инфраструктуру Руске Федерације, званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да је кијевски режим терористички и да има све знаке међународне организоване криминалне групе.

Министарство одбране Русије саопштило је да је кијевски режим покушао да нападне објекте у Москви и Московској области са три дрона, од којих је два уништила противваздушна одбрана изнад Одинцовског и Нарофоминског округа, а један је потиснут електронским навођењем, преноси Танјуг.

 

Извор: Политика

Ознаке