Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже нам страховито невреме

Фото: Твитер принтскрин

У наредна два сата на истоку Србије као и у Поморављу локална појава пљускова са грмлјавином, најављено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Србији ће данас дувати слаб и умерен ветар, на југу Баната и у планинским пределима повремено и јак, источни и југоисточни. Најнижа температура биће од 14 степени до 20, а највиша од 28 до 32 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ће после ведрог и свежег јутра, током дана бити променљиво облачно пре подне са дужим сунчаним интервалима и топло, а после подне и увече на ширем подручју града могућа је појава краткотрајних пљускова и грмљавине.

Најнижа температура биће од 18 степени до 20, а највиша дневна око 30 степени.

Упаљен метео аларм

У већем делу Србије, изузев западне Србије и Шумадије, упаљен је жути метео аларм због грмљавине, док је у Срему, Бачкој и Банату на снази и због високе темепратуре.

Жути метео аларм значи да је време потенцијално опасно.

– Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике – саопштио је РХМЗ.

Време наредних дана

У среду на северу Србије променљиво облачно са повременом кишом и локалним пљусковима. У осталим пределима претежно сунчано са мање облака. Ветар слаб до умерен источни и југоисточни у поморављу и подунављу, у осталим крајевима слаб источни и североисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 15°Ц до 20°Ц, максимална од 29°Ц до 32°Ц. Увече суво.

Од четвртка до недеље преовлађујуће сунчано и врућина уз слабији дневни развој облака. Максималне температуре изнад 30°Ц, али не и преко 35°Ц, према по данашњој прогнози.

Извор: Srbija Danas