Свет

КЕДМИ ОТКРИО ЗАШТО ПУТИН НЕ ЖУРИ: САД сваког тренутка очекује катастрофа

Председник Русије не сматра потребним форсирати догађаје у Донбасу. Америчка помоћ ће ускоро престати и Кијев ће положити оружје.

Зашто председник Владимир Путин не повећава своје војно присуство у зони НВО, открио је политиколог Јаков Кедми. Унутрашња криза расте у Сједињеним Државама. Он више неће дозволити Кијеву да води рат у источној Европи. Најновије вести само потврђују да Путин води праву стратегију.

Америка троши велике суме да подржи Европу и Украјину, непрестано тестирајући свој буџет. Економија је подржана инфузијом све више необезбеђеног новца. Ситуација је критична, инфлација расте.

Истовремено, према анализи „World Economics“, Русија је порасла са 6. на 5. место на ранг листи по БДП-у. То сугерише да је током протекле године, упркос санкцијама, руска економија била у порасту.

Колективни Запад се толико надао да Путин то неће издржати, да ће се престрашити социјалног бунта услед пада животног стандарда и да ће се предати, али то се није десило. Лоша срећа за Белу кућу.

Поврх свега, америчка агенција за рејтинг је снизила позицију САД због великог јавног дуга и претње банкрота. Сами западни финансијери не верују у стабилност америчке економије и сваког тренутка очекују катастрофу.

Из тога се намеће закључак о томе, која од две супротстављене стране иде на дно, а ко самоуверено плута, и зашто Путин не жури, већ само чека да хегемон потоне.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2023.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031