Србија

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Небо само што се није отворило, склањајте се са улица

ПЉУСКОВИ са грмљавином и већа количина падавина очекују се током ноћи и сутра, најновија је најава Републичког хидрометеоролошког завода.

После подне и увече и у осталим пределима Србије биће променљиво, местимично са локалним пљусковима и грмљавином, осим на западу земље и у Срему где ће се задржати суво време.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током ноћи и сутра ујутру интензивнији пљускови са грмљавином и већом количином падавина, између 15 и 30 л за кратак временски период, очекују се у Банату, Подунавском, Браничевском и Борском округу, стоји у најави РХМЗ-а.

Како се може видети на сателитским снимцима, невреме је око 13 сати захватило подручје Крагујевца, околину Београда, Новог Пазара, као и поједине делове Баната.

У наставку преподнева и средином дана облачни и падавински системи под утицајем висинског циклона премештаће се према западу и северозападу, односно према Шумадији, Поморављу и Подунављу, тако да се и на овом подручју средином дана очекују локални пљускови са грмљавином.

У Србији ће данас дувати слаб и умерен ветар, на југу Баната и у планинским пределима повремено и јак, источни и југоисточни. Најнижа температура биће од 14 степени до 20, а највиша од 28 до 32 степена.

У Београду ће после ведрог и свежег јутра, током дана бити променљиво облачно, пре подне са дужим сунчаним интервалима и топло, а после подне и увече на ширем подручју града могућа је појава краткотрајних пљускова и грмљавине.

Најнижа температура биће од 18 степени до 20, а највиша дневна око 30 степени.

Извор: Новости