Регион

НЕВРЕМЕ ИЗ ИТАЛИЈЕ СТИГЛО КОД СУСЕДА: Торнадо у Хрватској, снимци су застрашујући (ВИДЕО)

У Хрватску је већ стигло најављено невреме, које ће у уторак стићи и у Србију.

Очекивано погоршање времена стигло је у Хрватску, тачније Истру са појавом опасних метеоролошких услова. Јаче наоблачење се развило ујутру, а погоршање је кулминирало око поднева, пише Истрамет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Код Ровиња је снимљена велика пијавица, а снимак је објавио портал Истрамет. Призор масивне пијавице у мору забележили су бројни грађани и туристи, а за сада нема извештаја о штети.

Истовремено, изражен је кишни талас на потезу од Пореча до Умага, где је пало до 25 мм кише. Слично време очекује се и данас у току дана, а хладни талас стиже и у Србију у уторак, како су најавили метеоролози.

Температура ће да падне за 7-8 степени, а најављени су и пљускови са грмљавином у већем делу Србије. Подсетимо, РХМЗ је издао хитно упозорење које важи од понедељка, 28. августа 2023. у 04:20 х па до краја дана. Издато је хитно упозорење и за уторак!

– Упозорење за подручје Србије на високе температуре. Данас 28.08. веома топло са највишом дневном температуром од 35 до 37 °С, у Београду око 37 степени Целзијуса – наводи се у упозорењу. Издато је и упозорење за уторак, 29. августа када се локално очекују краткотрајне временске непогоде: обилни пљускови са количином кише више од 20 мм за кратак временски период, град и олујни ветар.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝗛 𝗔 𝗜 𝗟 𝗭 | SRB |® (@hailz_srbija)

Извор: Нпортал