Регион

ПРЕМИНУЛА ЧУВЕНА ГЛУМИЦА: Играла је мајку Небојше Глоговца (ФОТО)

Глумица Катина Иванова преминула је у 72. години, а ову тужну вест саопштили су из Македонског народног театра (МНТ) где је провела више од четири деценије свог професионалног ангажмана.

– Са великим жаљењем преносимо вест о смрти велике Катине Иванове. Била је мајстор сценске интерпретације, са истакнутим сценским говором, са посебно специфичним и топлим сензибилитетом. Катина Иванова је била насмејана и префињена особа, стални пратилац представа, присталица глумаца, изузетан пријатељ и особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иванова је дипломирала 1978. на одсеку глуме на Вишој музичкој школи Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу.

Домаћа публика је памти по улози мајке Небојше Глоговца у „Држави мртвих“.

Снимила је на десетине филмова и ТВ серија доказујући се као глумица изузетно креативног потенцијала – „Оловна бригада“ (1980), „Хај-фај“ (1987), „Светло сиво“ (1993), „Ангели на отпад“ (1995), „Џипси меџик“ (1997), „Одмазда“ (2001), „Држава на мртвих“ (2002), „Наше мало“ (1999-2004) и „Бунило“ (2009). Играла је мајку Небојше Глоговца у „Држави мртвих“.

За своја глумачка остварења Катина Иванова је добила низ признања, међу којима су и – Награда за најбоље позоришно остварење на Фестивалу „Театарски празници“ (Благоевград, Бугарска) за улогу Мег у представи „Роденден“ и награда ревије „Екран“ за улогу Ревзија у филму „Џипси меџик“ (1997).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vasil Zafirchev (@vasilzafirchev)

Извор: Спона