Русија

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Пригожин је изрежирао своју смрт

„Према најлогичнијем тумачењу пада авиона Евгенија Пригожина, наводно се ради о инсценацији његове смрти, и повлачењу вођства приватне војне компаније „Вагнер“ у илегалу.

Ово је изјавио Петар Скоробогатов, главни уредник политичког одељења и заменик главног уредника руског магазина „Експерт“, у интервјуу израелском новинару Александру Валдману.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Једина верзија која се не суочава са тешким проблемима из угла анализе доступних података је велика инсценација, уз можда учешће руских тајних служби. Да, звучи некако као теорија завере, али то се уклапа у Пригожинов стил, који је већ организовао сличне ствари у Африци.

Друго, приватна војна компанија „Вагнер“ је стекла превише озбиљну популарност у јавности која није карактеристична за њихов профил. Ако је у интересу Русије и самог Пригожина да „Вагнер“ настави са активностима, онда је боље да се повуче у илегалу, да се задрже информације о Пригожину у тајности, и настави са радом.

Уверен сам, да ће се и даље појављивати фотографије које показују да је Пригожина виђен овде и онде, у различитим градовима и деловима света“, рекао је Скоробогатов.

С њим се сложио и војни аналитичар Јуриј Баранчик, који је приметио да се истрага намерно одуговлачи- још није могуће извршити ДНК анализу тела, пошто рођаци жртава нису у Русији.

„Прве сумње су се појавиле код мене, након приче о „турбо хладњаку“. Затим је речено да „црна кутија“ вероватно неће бити пронађена. Наводно су је трупе „Вагнера“ могле преузети и брзо су се упутиле на место пада авиона како би је тражиле.

Ако је не пронађу, а чини се да се иде ка томе, онда испада да су је узели људи из „Вагнера“. Не бих се изненадио, да је Пригожин сада негде на неком луксузном одмору смејући се уз чашу вискија“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Баранчик је нагласио, да што дуже траје ова неизвесност, то је већа вероватноћа да је све то инсценирано.

„Ово се уклапа и у верзију, да је Пригожину дато два месеца да среди ствари, и да се потом повуче из Русије. Ето, он се сада „повукао“. Испунио је своје договоре“, закључио је експерт.

Извор: Wебтрибуне.рс