Србија

СТРАХОВИТО НЕВРЕМЕ СЕ ОБРУШИЛО НА СРБИЈУ: У Краљеву тукао град величине ораха (ВИДЕО)

Најављене падавине стигле су до околине Краљева, тачније Лађеваца, а креће се ка Крагујевцу. Наиме, град величине ораха обелео је улице Лађевца, а невреме се, како пише на “Инстаграм” страници хаилз_србија, креће ка Крагујевцу.

У наставку дана, како је објавио наш метеоролог Ђорђе Ђурић, следи нови талас грмљавинских процеса, уз могућу локалну појаву суперћелијских олуја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 14 часова веома снажан грмљавински систем формирао се у долини Западне Мораве у близини Чачка и у југозападној висинској струји премешта ће се према Шумадији. Донеће веома обилне пљускове са грмљавином, локално град и јаче олује.

У наставку послеподнева широм Србије очекују се локални пљускови са грмљавином. Биће услова за грмљавинске олује, град и обилне пљускове.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝗛 𝗔 𝗜 𝗟 𝗭 | SRB |® (@hailz_srbija)

Грмљавински процеси после 15-16 часова биће интензивни широм Србије, а пред крај дана и увече у јужним, централниом и источним пределима.

Широм Србије дочекује се нових 10 до 20 литара кише по квадратном метру, у зонама јачих грмљавинских процеса од 20 до 40 литара, а локално и преко 50 литара, при чему ће понегде постојат опасност од урбаних поплава, услед немогућности да одоводни и канализациони системи прихвате огромну количину атмосферске воде у веома кратком временском интервалу.

На појединим локацијама очекује се опасност и од суперћељских олуја. Сви ови грмљавински процести премештаће се југозападниј висинској струји према североистоку.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ