Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА САД: Путин погађа непријатеље њиховим оружјем

Сједињене Америчке Државе су мислиле да су сви на Истоку сломљени, пошто је у Саудијској Арабији одржан самит на коме су разговарали о Руској Федерацији.

Међутим, ситуација је у томе што су Сједињене државе „превиделе“ једну земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изненађење из Русије

Многи мисле да Американци све предвиђају. У овом тренутку постоји озбиљна грешка. Ситуација је таква да ароганција и претерано самопоуздање наводе Американце на грешке. Понекад превиђају важне ствари.

Пример је ситуација са Либаном. Сједињене Државе су једноставно заборавиле ову малу земљу све док Руска Федерација није почела да сарађује са њом. Сада су амерички медији почели да приређују праву трагедију, схвативши да Руска Федерација не сарађује само са овом државом, коју је тешко наћи на мапи.

Стратешки значај Либана

Са својим трупама и везама у Либану, Русија ће моћи да повећа своје присуство и контролу у Сирији. Ово је важна тачка, као и оно што САД треба да виде- Русија је такође на истоку. Ово већ забрињава америчке новинаре, који брзо шире вест по својој земљи.

Не заборавимо да је и Израел прозападна земља, иако се у неким стварима понаша уздржано. Истовремено, не можемо порећи чињеницу да ће у одређеној ситуацији Руске трупе и оружје у Либији добро доћи Кремљу, јер је земља поред Израела.

Само сада сумњам да ће наши владари и олигарси у критичној ситуацији употребити оружје против Израела, своје историјске домовине. Али ово је велико питање, јер се не може све предвидети, али треба бити спреман на различите исходе.

Луке у Либану

Не заборавимо још једну важну тачку. Она лежи у чињеници да су луке Либана од посебног значаја за Русију.

Уз њихову помоћ можете у великој мери успоставити и оптимизовати логистику стаза и обављати друге задатке. Сви они имају за циљ смањење утицаја санкција.

Уз помоћ Либана, заиста је могуће задати још један тежак ударац САД-у. Њихове санкције ће практично изгубити смисао. Ускоро Москва планира да закључи споразуме са Либаном да би имали приступ његовим лукама.

Раније је Либан тражио помоћ од САД-а, али су му они дали само мало новца и то је било то, јер нису видели сврху помоћи тој сиромашној земљи.

Онда се појавила Русија која пружа подршку тој земљи, и ударила Сједињене Државе истим оружјем којим су они ударили Русе- помажу другим земљама, успостављају сарадњу с њима и шаљу своје стручњаке тамо.

САД не могу бити задовољне таквим развојем догађаја, а Русија их неће ни питати. То ће бити важна стратешка одлука како у економском, тако и у војном смислу.

Извор: Wебтрибуне.рс