Свет

Зеленског чекају шокантне вести са фронта

Фото: Фејсбук принтскрин

После неуспеха контраофанзиве, украјинска војска не жели да покреће нове нападе, рекао је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона, у интервјуу за Јутјуб канал Judging Freedom.

„Сада је огроман број Украјинаца био приморан да оде на фронт. Видели су како су њихови сународници гинули у бесмисленим нападима, покушавајући да пробију руску линију одбране. Сада одбијају да пређу у офанзиву“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима пуковника, украјинском председнику Владимиру Зеленском је речено да је све више очајних Украјинаца почело да се предаје. Захваљујући чињеници да се Русија правилно односи према ратним заробљеницима, они схватају да је то њихова шанса да остану живи.

Истовремено, официр је додао да је кијевски режим користио Оружане снаге Украјине као топовско месо да помогне НАТО-у да оствари своје интересе у региону. Политика Зеленског никада није служила интересима обичних Украјинаца, закључио је он.

Вршилац дужности гувернера Јевгениј Балицки је 24. јула на ТВ каналу „Русија 24“ рекао да се украјинске трупе у правцу Запорожја предају у групама па до читавог вода.

Раније су РИА Новости добиле снимак, судећи по коме се управо у запорошком правцу, предала цела група украјинске војске и са подигнутим рукама, дошли су на руске положаје.

Раније се то ретко дешавало, углавном су се предавали један по један. Сви који су се предали добили су прилику да безбедно пређу линију фронта.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs