Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме праћено градом

ДАНАС у целој земљи облачно, уз смену сунчаних интервала, а по подне се очекују локалне обилне падавине.

– Данас после подне и увече краткотрајни пљускови и грмљавина локално ће бити праћени градом и количином падавина од 10 до 20 мм за кратко време – упозорио је РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Републичког хидрометеоролошког завода најављују и да ће током јутра бити умерено до потпуно облачно уз кишу понегде.

– На територији Београда и шире околине претежно облачно, а слаба краткотрајна киша је могућа у појединим деловима града – додаје се.

Данас променљиво и нестабилно

У Србији у четвртак умерено до претежно облачно, ујутро понегде са кишом и грмљавином. Средином дана краткотрајно разведравање.

После подне и пред крај дана поново ће бити облачно са кишом и пљусковима са грмљавином. Понегде се очекују и грмљавинске олује са градом и врло обилним пљусковима, углавном у југозападним, западним, централним и североисточним пределима Србије.

Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар. Јутарња температура од 14 до 20°Ц, максимална дневна од 27 до 31°Ц.

У Београду у четвртак умерено до претежно облачно, ујутро уз услове за слабу кишу.

Средином дана краткотрајно разведравање. После подне и пред крај дана поново ће бити облачно са кишом и пљусковима са грмљавином.

Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар. Јутарња температура 20°Ц, максимална дневна 30°Ц.

Србија обојена у жуто и наранџасто

Данас је Србија, према метеоролошкој најави, обојена у наранџасто и жуто. Метеоаларми су упаљени за све делове земље, а односе се на грмљавину и кишу.

У Банату, Београду и на Косову и Метохији је прогнозирана само грмљавина, а жута боја означава да време може бити потенцијално опасно. У осталим местима је уз грмљавину, упаљено упозорење и на кишу.

Извор: Информер