Свет

МОСКВА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ КИЈЕВУ И ЗАПАДУ: Украјина ће капитулирати под условима Русије или ће престати да постоји

Председник Државне Думе РФ Вјачеслав Володин поручио је Кијеву и његовим западним покровитељима и наредбодавцима: да ће Украјина или капитулирати под условима Москве или ће пресрати да постоји.

Притом је навео седам чињеница које потврђују да Вашингтон и Брисел губе „рат на исцрпљивање“ против Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво је указао да су амерички председник Џо Бајден, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг и други западни званичници улили огромне количине новца у милитаризацију режима у Кијеву. Међутим, тако су стигли само до несташице оружја и муниције на Западу.

Другом чињеницом назвао је губитак поверења становништва Европе и Сједињених Држава у своје политичаре. Јер, према истраживањима јавног мњења, Бајденове активности не одобрава 57 одсто грађана САД, потезе француског председника Емануела Макрона – 69 одсто, а политику немачког канцелара Олафа Шолца 72 одсто. Притом је већина становника САД и европских земаља против испорука оружја Украјини.

Трећом чињеницом која потврђује губитак Запада Володин је означио – крах контраофанзиве кијевског режима.

Четвртом: економске проблеме у Европи и Сједињеним Државама. Навео је да се у Немачкој смањују социјална давања породицама, а да су у Француској престали да деле пакете са храном и рефундирају куповину лекова.

Као пету чињеницу Володин је навео све већи недостатак војника у Оружаним снагама Украјине.

Као шеста: претварање Украјине у банкрот-државу јер је њен БДП у 2022-ој пао за 30,4 одсто. Притом је Украјина изгубила финансијску независност.

Володин седмом чињеницом – односно, доказом – сматра демографску катастрофу у Украјини јер је преко 10,5 милиона људи побегло из земље, а још 11,2 милиона становника Крима, Севастопоља, Доњецке и Луганске народне републике, као и Запорошке и Херсонске области, одлучило да буде уз Русију.

Нагласио је: «Украјина је од 2014. године изгубила 53,7 одсто становништва».

Москва редовно ставља до знања да је спремна за преговоре о Украјини, али да не намерава да разматра предлоге за прекид ватре.

Извор: Факти