Свет

РУСИ ГА СПРЕМАЈУ ДА СВРГНЕ ЗЕЛЕНСКОГ?! Путинов кум шокирао објавом о америчким плановима за Украјину!

Украјина се, као резултат уништења државности и потпуне зависности од управе споља, претворила у обезвређену имовину, са улогом „дављеника“, „државе-самоубице“ у америчком сценарију који је направљен за њу, мишљења је бивши лидер партије „Опозициона платформа – За живот, забрањене у Украјини, Виктор Медведчук.

Он је напоменуо да је Украјина, одбацивши Минске споразуме, а затим и све преговоре који нису вођени под њеним условима, уништила сопствену економију, инфраструктуру, енергетику и изгубила половину становништва.

Фото: ЈуТјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све је то довело до виртуелног уништења државности и потпуне зависности од спољне контроле. Наравно, све је то урађено уз „бурне и дуготрајне аплаузе“ Запада, док су режисери процеса били САД и Велика Британија“, написао је Медведчук у чланку „САД одговара пораз Украјине – рекао је Медведчук.

Истовремено, политичар је скренуо пажњу на то ко је „постигао које циљеве и који сценарио стоји иза тога“.

– Интереси САД постоје и они су у потпуности задовољени, а интереси других земаља, на пример земаља ЕУ, нису узети у обзир – сматра он.

– Сједињене Државе су већ успеле да прерасподеле светско тржиште у њихову корист, фактички, добивши контролу над Европом. И политичку и економску. Америчко војно присуство у Европи расте, амерички војно-индустријски комплекс добија наруџбине о којима није могао ни да сања раније – додао је Медведчук.

И сада, према његовим речима, Украјина рањена и уништена војним дејствима никоме није потребна.

– Искористили су је и сада представља обезвређену имовину. Много је лакше зарадити новац од војног пораза Украјине, јер ова држава уопште није била циљ америчке политике, већ само средство. Стога је лакше отписати милијарде америчких пореских обвезника за пораз, плашити их Русијом, а затим тражити нове милијарде – сматра он.

Подсетимо, проруски украјински опозициони политичар Виктор Медведчук, ухапшен је у априлу прошле године због сумњи да сарађује са Руском Федерацијом Он након тога је размењен у оквиру размене затвореника. Володимир Зеленски је рекао да се 200 украјинских затвореника вратило кући у замену за Медведчука.

Медведчук је лидер Опозиционе платформе за живот, највеће опозиционе партије у Украјини. У марту је странка била једна од неколико које је Зеленски суспендовао због својих веза са Русијом. Он се помиње као један од Путинових фаворита да преузме Кијев у случају да Русија успе да заузме град. Медведчук каже да је руски председник Владимир Путин кум његове ћерке.

Извор: Информер