Свет

РУСИ НАПАЛИ КИЈЕВ: Експлозије одјекивале два сата (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Руске снаге су рано јутрос извршиле ваздушни напад на Кијев, а експлозије су одјекивале широм украјинске престонице и региона скоро два сата, док су делови погођених дронова пали на неколико централних округа града, саопштили су званичници.

Сведоци су саопштили агенцији Ројтерс да су чули најмање пет експлозија широм Кијева, а на снимцима украјинских медија види се да је више аутомобила оштећено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси „Франс 24“, војне власти Кијева су рекле у недељу да је Русија лансирала 32 камиказа-дрона у нападу на Украјину, додајући да је 25 од њих оборено. Већина дронова, како је рекла украјинска војска, била је усмерена на регион Кијева.

Једна особа повређена у Подилу, пожар код градског парка

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је да је једна особа повређена у Подилу, једном од најстаријих насеља у граду, и да је избио пожар у близини једног од градских паркова.

Крхотине оборених дронова пале су на Дарњицки, Соломјански, Шевченковски, Свјатошински и Подилски округ, саопштили су Кличко и градска војна управа. У округу Шевченковски, остаци дронова изазвали су пожар у стану, који је брзо локализован.

Тренутно нема извештаја о повређенима, саопштио је на Телеграму Сергеј Попко, начелник кијевске војне администрације.

Москва редовно врши ноћне нападе на територију Украјине, а у руском нападу у среду је погинуло 17 људи у граду Костјантиновка, наводи Ројтерс.

Извор: Танјуг