Свет

САД У ПАНИЦИ: Путинов наговештај о новој врсти оружја их је запањио

Сједињене Државе би требало да буду узнемирене коментарима руског председника Владимира Путина о новом видеу о оружју, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.

Реч је о Путиновој изјави на састанку о планирању Источног економског форума да ће оружје засновано на новим физичким принципима у блиској будућности обезбедити безбедност било које земље. Он је напоменуо да Русија то јасно разуме и да ради по том питању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Путин је прошле недеље дао неколико изјава у којима је наговестио да Русија има и друге врсте оружја у развоју. Зашто је ово важно? Пре пет година су рекли да имају хиперсоничне ракете али смо се тада смејали. То више није ствар за смех“, рекао је Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

Аналитичар је приметио да је руска употреба хиперсоничних ракета „Кинжал“ током специјалне војне операције, уз помоћ којих је посебно уништен амерички ПВО систем „Патриот“, шокирала запослене у Министарству одбране САД и Заједничким штабовима. Према његовим речима, нису ни слутили да је Москва способна за тако нешто.

„Русија је послала јасан сигнал да не само да може да развије хиперсонично оружје, него да је већ то учинила користећи га у борби“, закључио је Џонсон.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ